17,09 zł

Ilość produktów:
Opcje dostawy
UPS - Przesyłka kurierska 13,99 zł
ORLEN Paczka 6,99 zł
InPost Paczkomaty 24/7 10,99 zł
Nacomi

Nacomi Inca Inchi Oil olej inca inchi 30ml

Olej Inca Inchi - zimnotłoczony, nierafinowany.Co to jest?Z wiekiem nasza skóra poddaje się oznakom upływającego czasu, traci witalność, pojawiają się pierwsze zmarszczki. Z pomocą przychodzi... Pełny opis produktu

17,09 zł

Ilość produktów:
Opcje dostawy
UPS - Przesyłka kurierska 13,99 zł
ORLEN Paczka 6,99 zł
InPost Paczkomaty 24/7 10,99 zł

Szczegóły produktu

  • Nazwa produktu:

    Inca Inchi Oil olej inca inchi 30ml

  • Marka:

    Nacomi

  • Pojemność:

    30ml

Opis produktu

Olej Inca Inchi - zimnotłoczony, nierafinowany.

Co to jest?
Z wiekiem nasza skóra poddaje się oznakom upływającego czasu, traci witalność, pojawiają się pierwsze zmarszczki. Z pomocą przychodzi natura. By walka była wyrównana sprowadziliśmy prostu z Peru olej Inca Ichi. Sprzymierzeniec w walce z wiotczejącą, suchą skórą.
Skarb Inków w walce z regeneracją i upływającym czasem.
Olej ten pozyskiwany jest z owoców starożytnej peruwiańskiej rośliny Inca Inchi, zwanej też Sacha Inchi. Inkowie znali jego dobroczynne właściwości już 3 tysiące lat temu. Owoce tego drzewa mają niespotykany nigdzie indziej kształt gwiazdki. 


Skład i Właściwości:
Olej Inca Inchi jest dopiero od niedawna dostępny w Polsce, ale coraz bardziej doceniany ze względu na swoje działanie. Posiada bardzo wysoką zawartość nienasyconych kwasów tłuszczowych (nawet 92 % całej masy oleju – co czyni go rekordzistą wśród wszystkich naturalnych olejów roślinnych). W jego składzie znajdziemy również Witaminę E i A. W oleju Inca Inchi odnajdziemy całą gamę kwasów tłuszczowych - Omega-3 alfa-linolenowy (do 54%) i Omega-6 linolowy (33%) oraz protein. Dzięki zawartości tych dobroczynnych składników jego zastosowanie jest bardzo szerokie. Olej ten jest jedynym, znanym do tej pory, aktywnym powierzchniowo olejem. Posiada zdolność odbudowy kolagenu. Efekt wygładzenia i uelastycznienia skóry, a co za tym idzie wyraźnego spłycenia zmarszczek, widać już w drugim tygodniu stosowania. Olejek łagodzi podrażnienia i zaczerwienienia. Jeśli mocno wysuszamy skórę złym doborem kosmetyków i pojawiają się już na niej pierwsze zmarszczki to olejek Inca Inchi na pewno sobie z tym poradzi. 
Olej Inca Inchi trudno znaleźć w kosmetykach pielęgnacyjnych, ze względu na małą popularność i stosunkowo wysoką cenę. My pokusiliśmy się o zastosowanie oleju Inca Inchi w naszej serii dla kobiet w ciąży, malinowym olejku do masażu, malinowym musie do ciała, w masce do olejowania włosów a nawet w nawilżającym peelingu do twarzy.


Działanie Oleju Inca Inchi w pigułce:
• świetny do pielęgnacji wszystkich typów cery
• idealnie nadaje się dla dojrzałej skóry gdyż ma silne działanie przeciwzmarszczkowe
• jest zaliczany do lekkich olejów o aksamitnym wykończeniu 
• polecany na okolice oczu
• możemy stosować go do masażu by zapobiec rozstępom w czasie ciąży
• poprawia elastyczność, wpływa na produkcję kolagenu
• polecany również do pielęgnacji włosów, nadaje im miękkość, jedwabistość i połysk
• odpowiedni również w przypadku skóry tłustej i trądzikowej
• dobrze sprawdza się przy skórze wrażliwej, atopowej i łuszczącej się gdyż redukuje nadwrażliwość i nawilża
• zawiera wysoką ilość nienasyconych kwasów tłuszczowych dzięki czemu wnika w głąb skóry, uzupełnia i wzmacnia barierę lipidową
• przynosi ukojenie skórze podrażnionej nadmiernym opalaniem, redukuje plamy 
• na pęknięcia, zadrapania, wysypki alergiczne, na zmiany łuszczycowe i w stanach zapalnych skóry
• ma silne działanie antyoksydacyjne i ochronne
• regularne stosowanie poprawia koloryt skóry

Jak używać?
Olej ten szybko się wchłania, może być stosowany zamiast kremu na noc. Rano nasza skóra będzie miękka i promienna. 
Po wieczornym oczyszczeniu twarzy możemy wklepać niewielką ilość oleju i wykonać delikatny masaż twarzy. Stosowany regularnie wyrównuje kolor cery i subtelnie ją rozjaśnia.
Świetnie sprawdza się również w roli kremu pod makijaż.
Najczęściej stosowany jest samodzielnie jako czysty olej wsmarowywany w twarz, ciało i włosy.

Ciekawostki:

Roślina sacha inchi jest ciekawa, a jej owoce wyjątkowo charakterystyczne. Jest to pnącze osiągające wysokość nawet do 2 m. Częściowo zdrewniałe. Rośnie w peruwiańskiej Amazonii w różnych partiach dżungli. Pnącze ma zielone liście i drobne białe kwiaty wytwarzające owoce w kształcie gwiazdy jasnozielonego koloru. W miarę dojrzewania owoce brązowieją, a w ich wnętrzu tworzą się nasiona oddzielone od siebie przegródkami.

Przeznaczenie:
Skóra dojrzała, wiotka, sucha, działanie przeciwzmarczkowe, napinające. Skóra twarzy, ciała, włosy, paznokcie.

Olej Inca Inchi - zimnotłoczony, nierafinowany.

Co to jest?
Z wiekiem nasza skóra poddaje się oznakom upływającego czasu, traci witalność, pojawiają się pierwsze zmarszczki. Z pomocą przychodzi natura. By walka była wyrównana sprowadziliśmy prostu z Peru olej Inca Ichi. Sprzymierzeniec w walce z wiotczejącą, suchą skórą.
Skarb Inków w walce z regeneracją i upływającym czasem.
Olej ten pozyskiwany jest z owoców starożytnej peruwiańskiej rośliny Inca Inchi, zwanej też Sacha Inchi. Inkowie znali jego dobroczynne właściwości już 3 tysiące lat temu. Owoce tego drzewa mają niespotykany nigdzie indziej kształt gwiazdki. 


Skład i Właściwości:
Olej Inca Inchi jest dopiero od niedawna dostępny w Polsce, ale coraz bardziej doceniany ze względu na swoje działanie. Posiada bardzo wysoką zawartość nienasyconych kwasów tłuszczowych (nawet 92 % całej masy oleju – co czyni go rekordzistą wśród wszystkich naturalnych olejów roślinnych). W jego składzie znajdziemy również Witaminę E i A. W oleju Inca Inchi odnajdziemy całą gamę kwasów tłuszczowych - Omega-3 alfa-linolenowy (do 54%) i Omega-6 linolowy (33%) oraz protein. Dzięki zawartości tych dobroczynnych składników jego zastosowanie jest bardzo szerokie. Olej ten jest jedynym, znanym do tej pory, aktywnym powierzchniowo olejem. Posiada zdolność odbudowy kolagenu. Efekt wygładzenia i uelastycznienia skóry, a co za tym idzie wyraźnego spłycenia zmarszczek, widać już w drugim tygodniu stosowania. Olejek łagodzi podrażnienia i zaczerwienienia. Jeśli mocno wysuszamy skórę złym doborem kosmetyków i pojawiają się już na niej pierwsze zmarszczki to olejek Inca Inchi na pewno sobie z tym poradzi. 
Olej Inca Inchi trudno znaleźć w kosmetykach pielęgnacyjnych, ze względu na małą popularność i stosunkowo wysoką cenę. My pokusiliśmy się o zastosowanie oleju Inca Inchi w naszej serii dla kobiet w ciąży, malinowym olejku do masażu, malinowym musie do ciała, w masce do olejowania włosów a nawet w nawilżającym peelingu do twarzy.


Działanie Oleju Inca Inchi w pigułce:
• świetny do pielęgnacji wszystkich typów cery
• idealnie nadaje się dla dojrzałej skóry gdyż ma silne działanie przeciwzmarszczkowe
• jest zaliczany do lekkich olejów o aksamitnym wykończeniu 
• polecany na okolice oczu
• możemy stosować go do masażu by zapobiec rozstępom w czasie ciąży
• poprawia elastyczność, wpływa na produkcję kolagenu
• polecany również do pielęgnacji włosów, nadaje im miękkość, jedwabistość i połysk
• odpowiedni również w przypadku skóry tłustej i trądzikowej
• dobrze sprawdza się przy skórze wrażliwej, atopowej i łuszczącej się gdyż redukuje nadwrażliwość i nawilża
• zawiera wysoką ilość nienasyconych kwasów tłuszczowych dzięki czemu wnika w głąb skóry, uzupełnia i wzmacnia barierę lipidową
• przynosi ukojenie skórze podrażnionej nadmiernym opalaniem, redukuje plamy 
• na pęknięcia, zadrapania, wysypki alergiczne, na zmiany łuszczycowe i w stanach zapalnych skóry
• ma silne działanie antyoksydacyjne i ochronne
• regularne stosowanie poprawia koloryt skóry

Jak używać?
Olej ten szybko się wchłania, może być stosowany zamiast kremu na noc. Rano nasza skóra będzie miękka i promienna. 
Po wieczornym oczyszczeniu twarzy możemy wklepać niewielką ilość oleju i wykonać delikatny masaż twarzy. Stosowany regularnie wyrównuje kolor cery i subtelnie ją rozjaśnia.
Świetnie sprawdza się również w roli kremu pod makijaż.
Najczęściej stosowany jest samodzielnie jako czysty olej wsmarowywany w twarz, ciało i włosy.

Ciekawostki:

Roślina sacha inchi jest ciekawa, a jej owoce wyjątkowo charakterystyczne. Jest to pnącze osiągające wysokość nawet do 2 m. Częściowo zdrewniałe. Rośnie w peruwiańskiej Amazonii w różnych partiach dżungli. Pnącze ma zielone liście i drobne białe kwiaty wytwarzające owoce w kształcie gwiazdy jasnozielonego koloru. W miarę dojrzewania owoce brązowieją, a w ich wnętrzu tworzą się nasiona oddzielone od siebie przegródkami.

Przeznaczenie:
Skóra dojrzała, wiotka, sucha, działanie przeciwzmarczkowe, napinające. Skóra twarzy, ciała, włosy, paznokcie.