129,00 zł

Ilość produktów:
Pozostały 6 sztuk produktu
Opcje dostawy
DHL - przesyłka kurierska 13,99 zł
ORLEN Paczka 6,99 zł
InPost Paczkomaty 24/7 10,99 zł

HealthLabs Pure On mgiełka nawilżająco-odświeżająca 100ml

HealthLabs

129,00 zł

Ilość produktów:
Pozostały 6 sztuk produktu
Opcje dostawy
UPS - Przesyłka kurierska 13,99 zł
ORLEN Paczka 6,99 zł
InPost Paczkomaty 24/7 10,99 zł
Szczegóły produktu
  • Nazwa produktu:

    Pure On mgiełka nawilżająco-odświeżająca 100ml

  • Marka:

    HealthLabs

  • Pojemność:

    100ml

Opis produktu

Mgiełka nawilżająco-odświeżająca Pure On

Świeżość nawilżonej skóry
• zapewnia efekt nawilżenia skóry
• odświeża i koi
• rozświetla i zapewnia efekt zdrowej skóry
• poprawia kondycję skóry
• pomaga utrzymać fizjologiczne pH na powierzchni skóry (pH produktu 5,3)
• wspiera mikrobiotę skóry

Do kogo produkt jest skierowany i kiedy warto go stosować?
Produkt jest odpowiedni dla osób z każdym rodzajem i typem skóry, również tej przesuszonej, której towarzyszy uczucie dyskomfortu i ściągnięcia po oczyszczaniu.

Wybierz, kiedy Twoja skóra potrzebuje
• nawilżenia i rozświetlenia
• odświeżenia i ukojenia
• przywrócenia równowagi mikrobioty skóry

Co wyróżnia Mgiełkę nawilżająco-odświeżającą Pure On?

• Unikatowa kompozycja składników aktywnych
Unikalne połączenie zaawansowanych antyoksydantów, prebiotyków i składników nawilżających sprawia, że mgiełka Pure On doskonale przygotuje skórę na dalsze kroki pielęgnacyjne. 

• Wsparcie mikrobioty skóry
W ciągu dnia mikrobiota Twojej skóry jest narażona na działanie promieniowania UV i zanieczyszczenia powietrza. Za każdym razem, kiedy aplikujesz mgiełkę dostarczasz swojej skórze składników wspierających równowagę mikrobioty.

• Autorska receptura
Formuła mgiełki nawilżająco-odświeżającej Pure On powstała przy współpracy chemików, biotechnologów, kosmetologów i technologów chemicznych z wieloletnim doświadczeniem w branży kosmetycznej. 

• Komfortowa aplikacja
W szybki sposób dostarcza Twojej skórze dodatkowej porcji nawilżenia i antyoksydacji zawsze, kiedy tego potrzebujesz. Lekka formuła produktu, nie pozostawia uczucia lepkości na skórze i zapewnia uczucie odświeżenia. Elegancki design i poręczny rozmiar opakowania sprawia, że możesz zabrać ją ze sobą wszędzie: do pracy, na wyjazd, na wakacje.

SKŁADNIKI

Octan zingeronu
Pochodna zingeronu - substancji występującej w korzeniu imbiru. To skuteczny antyoksydant, mający większą zdolność redukcji wolnych rodników w porównaniem z witaminą E czy resweratrolem. Chroni komórki barwnikowe skóry (melanocyty) przed mutacjami w obrębie DNA powodowanymi przez działanie promieniowania UVA.

Kwas hialuronowy
To substancja higroskopijna, która intensywnie nawilża i redukuje utratę wody przez naskórek. To złoty standard w pielęgnacji różnych rodzajów i typów skóry. W zależności od masy cząsteczkowej HA ma różne właściwości; zwiększa nawilżenie skóry, wspomaga jej regenerację a także ma działanie przeciwstarzeniowe.

Izomerat sacharydowy
Substancja o dużym powinowactwie do komórek warstwy rogowej naskórka. To substancja higroskopijna, dzięki czemu wiąże cząsteczki wody i zwiększa poziom nawilżenia oraz zmiękcza i wygładza naskórek.

Kompleks prebiotyków 
Połączenie składników o działaniu prebiotycznym (inulina, alfa-glukan) wspierających równowagę mikrobioty skóry.
Alfa-glukan to związek z grupy cukrów otrzymywany z maltozy. Dzięki swoim właściwościom higroskopijnym zwiększa poziom nawilżenia naskórka. Jest także uważany za prebiotyk, który wspiera równowagę mikrobioty skóry.
Inulina to polisacharyd zbudowany z około 30–35 cząsteczek monocukrów połączonych wiązaniami β-2,1-glikozydowymi w nierozgałęziony łańcuch. Dzięki właściwościom higroskopijnym tworzy na powierzchni skóry “wilgotny kompres”, łagodzi podrażnienia i działa jak prebiotycznie na stratum microbium skóry.

Trehaloza
Trehaloza to disacharyd złożony z dwóch cząsteczek glukozy połączonych wiązaniem O-glikozydowym. Trehaloza znana jest głównie ze swojej zdolności do ochrony białek i innych biomolekuł przed warunkami stresogennymi: bardzo wysoką i bardzo niską temperaturą, pod wpływem odwodnienia i stresu osmotycznego. W produktach kosmetycznych stosowana jest przede wszystkim jako substancja zatrzymująca wilgoć, jednakże najnowsze badania wskazują na wiele dodatkowych, ciekawych właściwości trehalozy m.in. właściwości fotoprotekcyjne, a także działanie hamujące degradację nienasyconych kwasów tłuszczowych do niektórych aldehydów o charakterystycznym zapachu, co może mieć zastosowanie np. w antyperspirantach. 

Ekstrakt z alg Macrocystis pyrifera 
Ekstrakt z alg Macrocystis pyrifera bogaty w oligosacharydy. Zastosowany jako składnik kosmetyku tworzy na powierzchni skóry higroskopijny film co daje odczucie napięcia i liftingu. Ekstrakty z alg i substancje z nich pozyskane są od lat cenionym składnikiem receptur kosmetyków. W ostatnich latach zwrócono uwagę na na obecne w algach oligopolisacharydy, które wykazują szereg interesujących właściwości m.in. działanie nawilżające i rozjaśniające skórę. 

Pantenol
Pantenol (dekspantenol) - należy do grupy alkoholi polihydroksylowych, jest jedną z substancji stanowiących witaminę B5. W przypadku stosowania miejscowego dekspantenol dobrze przenika przez warstwę rogową naskórka i jest przekształcany enzymatycznie w kwas pantotenowy, składnik koenzymu A. Koenzym A katalizuje syntezę kwasów tłuszczowych i sfingolipidów, ważnych elementów strukturalnych i funkcjonalnych komponenty lipidowej warstwy rogowej naskórka. Panthenol jest więc kluczowy dla zapewnienia prawidłowej budowy i funkcji naskórka. Panthenol jest od wielu lat wykorzystywany w terapii min. atopowego zapalenia skóry, kontaktowego zapalenia skóry czy łuszczycy. Badania kliniczne wykazały, że pantenol stosowany miejscowo na skórę wspomaga gojenie ran, oparzeń, pęknięć naskórka. Pantenol jest też często stosowany w recepturach kosmetyków; znajdziemy go w formułach nawilżających, regenerujących oraz łagodzących podrażnienia i zaczerwienienia skóry. 

Ekstrakt z tkanek roślinnych Centella asiatica
Centella Asiatica zwana też gotu kola, czyli wąkrotka azjatycka roślina z rodziny baldaszkowatych Apiacae. Centella asiatica jest tradycyjną rośliną leczniczą znaną i wykorzystywaną w celach leczniczych i kosmetycznych od tysięcy lat. Cechuje ją wyjątkowo szerokie spektrum zastosowań, głównie ze względu na obecność pentacyklicznych saponin triterpenowych (Asiaticoside, Madecassoside) oraz tanin. Asiaticoside, Madecassoside mają właściwości antyoksydacyjne i przeciwzapalne; gotu kola po dziś dzień jest wykorzystywana w leczeniu ran, oparzeń i blizn. W produktach kosmetycznych znalazła zastosowanie w ochronie skóry przed stresem oksydacyjnym, stymulacji procesów odnowy naskórka i łagodzeniu podrażnień. Zastosowany przez nas to innowacyjny ekstrakt komórek roślinnych Centella asiatica otrzymany w warunkach hodowli in vitro roślinnych komórek macierzystych tkanki twórczej (merystemu). Ekstrakty z takich hodowli są bogate w fenylopropanoidy, substancje które w naturalnych warunkach bronią rośliny przed „agresją zewnętrzną” jak np. promieniowanie cieplne, uszkodzenie tkanek. 

Skuteczność potwierdzona badaniami*

Doceniona przez kobiety
100% potwierdza, że mgiełka odświeża skórę
100% uważa, że mgiełka daje efekt promiennej, zdrowo wyglądającej skóry
97% uważa, że mgiełka daje efekt nawilżenia skóry
93% potwierdza, że mgiełka rozświetla skórę
100% potwierdza, że mgiełka może być stosowana kilkakrotnie w ciągu dnia

*Badania prowadzone przez 1 tydzień w niezależnym laboratorium badawczym na grupie ochotniczek (n= 30 badanie ankietowe)

Sposób użycia
Rozpyl mgiełkę w odległości ok. 20 cm od twarzy przy zamkniętych oczach i ustach. Nie wdychaj w trakcie aplikacji. Możesz używać codziennie rano, wieczorem, jak również w ciągu dnia. Mgiełka może być stosowana zarówno pod, jak i na makijaż.

Przechowywanie
Przechowywać w temperaturze 15-25 stopni C. Chronić przed światłem.

Customer Reviews

Be the first to write a review
0%
(0)
0%
(0)
0%
(0)
0%
(0)
0%
(0)